Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl

Tiramisu szarlotkowe

Czas przygotowania:

do 45 minut

Stopień trudności:

Trudny

Składniki:

  • 220 g mąki pszennej
  • 150 ml oleju
  • 80 cukru pudru Cukier Królewski
  • 1 nieduża dynia
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżka cynamonu
  • po około 100 g posiekanych orzechów włoskich, rodzynek i żurawiny

Przygotowanie:

KROK 1

Dynię kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją na mniejsze plasterki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C i zapiekamy około 20 minut (aż zmięknie). Następnie oddzielamy miąższ od skórki i miksujemy go blenderem na jednolitą masę.

KROK 2

Do jednej miski dodajemy puree z dyni (około 150 g), olej oraz cukier puder, jajko i wszystko mieszamy.

KROK 3

Do drugiej miski przesiewamy mąkę, dodajemy cynamon, sodę, a następnei stopniowo masę dyniową. Wszystko mieszamy do połączenia składników.

KROK 4

Na koniec do masy dodajemy bakalie, mieszamy i wykładamy łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ciasteczka. Pieczemy w temp. 180 przez około 20 minut.

smacznego!

Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl