Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl

Tiramisu szarlotkowe

Czas przygotowania:

do 15 minut

Stopień trudności:

Łatwe

Składniki:

  • 1 kg brzoskwiń lub nektarynek
  • 150 g cukru trzcinowego Cukier Królewski
  • 1 laska wanilii

Przygotowanie:

KROK 1

Owoce myjemy, usuwamy pestki i kroimy je na mniejsze cząstki (w plasterki lub w kostkę).

KROK 2

Dodajemy do nich cukier, oraz miąższ wyjęty z laski wanilii.

KROK 3

Całość gotujemy około 60-90 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aby owoce się nie przypaliły.

KROK 4

Tuż po zdjęciu z ognia dżem przekładamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy, po czym stawiamy słoiczki do góry dnem, aby się zawekowały. Gdy ostygną możemy je odwrócić.

smacznego!

Przepis pobrany z: www.cukierkrolewski.pl