Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Loading Loading

Select category:

Thyme and Sage Cough Remedy

Time Time 30 min
Stopiń trudności Difficulty Easy
Rate Rate
Making your own cough syrup takes you into a different world. The time when medicinal plants were gathered by herbalists and hung under the roof to dry. Let’s rediscover the secret powers of nature.

Ingredients

  • a handful of Cukier Królewski fine candy sugar

    a handful of Cukier Królewski fine candy sugar

  • 1/4 l good quality drinking water

    1/4 l good quality drinking water

  • 1 tablespoon dried thyme

    1 tablespoon dried thyme

  • 1 tablespoon dried sage

    1 tablespoon dried sage

  • 1 small onion, finely chopped

    1 small onion, finely chopped

Preparation

Step 1
Put all ingredients in a saucepan. Simmer the mixture while stirring until the sugar dissolves (about 5 minutes). Ensure the syrup does not boil.
Step 2
Pass the liquid through a thick sieve or cheesecloth when it has slightly cooled.
Step 3
Pour into a dark bottle when it has completely cooled down, cap with a cork and store in a fridge.