Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Loading Loading

Select category:

Special Occasions

Download the recipe

Shortbread Cookies

Time Time 40 min
Stopiń trudności Difficulty Easy
Rate Rate
Shortbread cookies are easy to make and their ingredients can be found in every kitchen. They can be planned treats for the sweet tooth or a spontaneous whim.

Ingredients

  • 4 tablespoons Cukier Królewski icing sugar

    4 tablespoons Cukier Królewski icing sugar

  • 4 tablespoons Cukier Królewski fine candy sugar to sprinkle over the cookies

    4 tablespoons Cukier Królewski fine candy sugar to sprinkle over the cookies

  • 1 vanilla sugar

    1 vanilla sugar

  • 1 block of butter

    1 block of butter

  • 2 cups flour

    2 cups flour

  • 3 egg yolks

    3 egg yolks

Preparation

Step 1
Beat egg yolks with icing sugar. Add butter and vanilla sugar slowly and keep beating. Pour some flour in the mass and stir. Start kneading the dough with your hand, gradually adding the remaining flour.
Step 2
Form the dough into a ball. Put it in the fridge for about half an hour. Roll out the frozen dough to a layer of about 0.5 cm thick.
Step 3
Cut the dough into shapes. Sprinkle the cookies with fine candy sugar.
Step 4
Put on a lightly buttered baking tray.
Step 5
Bake in a pre-heated oven at 180° until lightly golden.