Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Loading Loading

Select category:

Preserved pears

Time Time 1,5 h
Stopiń trudności Difficulty Medium
Rate Rate
If fruit had gender, pears would definitely be women: their shape is all sweetness. The taste of fresh pears is inimitable. Pear lovers can take advantage of this recipe to keep it for a longer time.

Ingredients

  • 75 dag Cukier Królewski white sugar

    75 dag Cukier Królewski white sugar

  • 1.5 kg pears

    1.5 kg pears

  • juice of 1 lemon

    juice of 1 lemon

  • 1 vanilla pod

    1 vanilla pod

  • a glass of brandy or rum

    a glass of brandy or rum

  • several cloves

    several cloves

  • 1 cup of water

    1 cup of water

Preparation

Step 1
Put Cukier Królewski white sugar into a pot, add water and bring to a boil.
Step 2
Add vanilla pieces and cloves, boil for several minutes over low heat, take out spices.
Step 3
Wash pears, cut them into halves, peel, remove seeds, sprinkle with lemon juice.
Step 4
Put pears into the hot syrup, cook over low heat until they are translucent.
Step 5
Pour in brandy, stir delicately, let fry for a little while, pack into jars and close tightly.