Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Loading Loading

Select category:

Fruit delights

Download the recipe

Plum cake

Time Time 50 min
Stopiń trudności Difficulty Hard
Rate Rate
Plums are nature’s way of brightening up the end of summer. Our plum cake is so simple and delicious you can’t miss it. It takes patience to wait until it has risen and when it’s ready, it seems just too much to leave that last piece. It goes in seconds!

Ingredients

  • 4 tablespoons Cukier Królewski white sugar

    4 tablespoons Cukier Królewski white sugar

  • Cukier Królewski icing sugar mill

    Cukier Królewski icing sugar mill

  • 100 g melted butter

    100 g melted butter

  • 1 egg

    1 egg

  • 1/4 l lukewarm milk

    1/4 l lukewarm milk

  • 30 g yeast

    30 g yeast

  • 1 kg damsons plums

    1 kg damsons plums

  • 500 g flour

    500 g flour

Preparation

Step 1
Mix yeast, milk and a teaspoon of sugar and let stand.
Step 2
Add the mixture, egg, butter and sugar to the flour, knead well and let stand.
Step 3
Roll out the dough, transfer it into a baking tray, cover with plums cut into pieces and let it rise.
Step 4
Sprinkle plums with powdered sugar.
Step 5
Bake for about 40 minutes at 200°C.