Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Loading Loading

Select category:

For adults

Download the recipe

Grandma’s Tincture

Time Time 1,5 h
Stopiń trudności Difficulty Hard
Rate Rate
Long live all grandmas who make such tinctures! It does not mean you must rely on them. Your own home-made tincture will give you great pride, especially if it is as aromatic as this one. Now, how will you wait all those months?

Ingredients

  • 75 dag Cukier Królewski white sugar

    75 dag Cukier Królewski white sugar

  • 5 oranges

    5 oranges

  • 1/4 l cooled boiled water

    1/4 l cooled boiled water

  • 1 l spirit – 96%

    1 l spirit – 96%

  • 1 lemon

    1 lemon

  • half a vanilla pod

    half a vanilla pod

  • 7 cloves

    7 cloves

  • a piece of cinnamon

    a piece of cinnamon

  • Syrup:

    Syrup:

  • 1.5 cup water

    1.5 cup water

Preparation

Step 1
Scrub oranges and lemons thoroughly, rinse in hot water, dry and remove zest on a grater with large holes. Cut vanilla into pieces and crush cinnamon.
Step 2
Peel the fruit, divide into pieces, put into a jar, add the zest and spices.
Step 3
Dilute alcohol with water and add it to the fruit. Cork the jar and let it stand for 3 weeks.
Step 4
Transfer the liquid, squeeze the fruit and strain the liquid through a cheesecloth.
Step 5
Boil the syrup. Add the tincture slowly to the hot syrup. Transfer into bottles. Let it stand for a couple of months.