Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Loading Loading

Select category:

Fruit Preserve

Time Time 50 min
Stopiń trudności Difficulty Hard
Rate Rate
Fruit is one of the sweetest treats and it does not have to be available only in season. Take some time to put it in jars and don’t forget to turn on some inspiring music, such a Vivaldi’s Spring!

Ingredients

  • 400 g Cukier Królewski white sugar

    400 g Cukier Królewski white sugar

  • 1.5 kg apricots

    1.5 kg apricots

  • lemon juice

    lemon juice

  • 2 large hard pears

    2 large hard pears

Preparation

Step 1
Wash and dry fruit, cut pears, remove seeds and put pears into boiling water.
Step 2
Squeeze the juice from a lemon, boil for 5 minutes, take out the fruit, rinse with cold water and drain.
Step 3
Wash and stone apricots, pack them into jars together with pears.
Step 4
Add sugar to 1 l of the decoction of pears. Boil over low heat until the syrup is thick.
Step 5
Pour the hot syrup over fruit, close the jars, pasteurise for 20 minutes.