Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Loading Loading

Select category:

Dinner Time

Download the recipe

Chicken in Coconut Milk

Time Time 50 min
Stopiń trudności Difficulty Medium
Rate Rate
It’s time for a journey into the land of new flavours: an exotic take on the popular chicken in sweet, aromatic sauce made with coriander, lemon and coconut milk.

Ingredients

  • 1 tablespoon Tetra Rex Cukier Królewski fine cane sugar

    1 tablespoon Tetra Rex Cukier Królewski fine cane sugar

  • 1,25 cup chicken bouillon

    1,25 cup chicken bouillon

  • 4 chicken breast halves

    4 chicken breast halves

  • 2 twigs fresh coriander

    2 twigs fresh coriander

  • 1 stalk lemon grass (available in supermarkets)

    1 stalk lemon grass (available in supermarkets)

  • 2 tablespoons lime juice

    2 tablespoons lime juice

  • 1,75 cup coconut milk

    1,75 cup coconut milk

Preparation

Step 1
Pour milk and bouillon into a deep pan or wok and bring to a boil over medium heat. Add chicken breasts (whole). Cook for 15 minutes until the meat is tender.
Step 2
Take out the meat and put it in a warm place, e.g. a pre-heated oven, but ensure it does not dry out.
Step 3
Add coriander and lemon grass to the sauce in the pan. Boil for about 10 minutes until the sauce thickens. Add lime juice and cane sugar.
Take out coriander and lemon grass.
Step 4
Slice the meat to any thickness, put it on a plate and cover with sauce. Chicken with coconut milk is best served with broccoli.