Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Loading Loading

Select category:

Fruit delights

Download the recipe

Cherry Cake

Time Time 50 min
Stopiń trudności Difficulty Easy
Rate Rate
If you are still in doubt if you prefer sour cherries or cherry liqueur, you will probably like this cherry cake with cherry liqueur. Once again, it is true that when two fight, the third wins.

Ingredients

  • 100 g Cukier Królewski white sugar

    100 g Cukier Królewski white sugar

  • 1 tablespoon Cukier Królewski icing sugar mill

    1 tablespoon Cukier Królewski icing sugar mill

  • 30 g flour

    30 g flour

  • 50 g butter

    50 g butter

  • 300 g sour cherries

    300 g sour cherries

  • 20 ml cherry liqueur

    20 ml cherry liqueur

  • 25 g coconut shavings

    25 g coconut shavings

  • 1/8 l milk

    1/8 l milk

  • 1/8 l cream

    1/8 l cream

  • 2 eggs

    2 eggs

Preparation

Step 1
Butter the cake pan and sprinkle with 2-3 tablespoons of Cukier Królewski white sugar.
Step 2
Place stoned cherries on the bottom, pour cherry liqueur over them and sprinkle with coconut shavings.
Step 3
Combine eggs, flour, milk, cream and sugar into a thin mixture and pour it into the pan. Put shavings of the remaining butter on top.
Step 4
Put the pan in pre-heated oven at 180°C, bake for about an hour.
Step 5
Sprinkle with Cukier Królewski powdered sugar. Serve hot.