Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Loading Loading

Select category:

Fruit delights

Download the recipe

Caramel Apple

Time Time 15 min
Stopiń trudności Difficulty Easy
Rate Rate
Heavenly dessert worth sinning for: a juicy apple in a caramel crisp coated with nuts. A special treat for young and adult lovers of sweets.

Ingredients

  • 4 tablespoons Cukier Królewski cane sugar

    4 tablespoons Cukier Królewski cane sugar

  • 1 small apple

    1 small apple

  • 2 tablespoons lemon juice

    2 tablespoons lemon juice

  • 3 tablespoons water

    3 tablespoons water

  • crushed nuts or almonds

    crushed nuts or almonds

Preparation

Step 1
Prepare an apple by peeling it.
Pour lemon juice with water over the peeled apple to prevent discolouring.
Step 2
Prepare the caramel.
Put cane sugar in a saucepan and heat carefully until it melts. Be careful not to burn it. Remove the caramel from the heat just before it turns light golden.
Step 3
Pour the caramel over the apple until covered from top to bottom. Allow the caramel to dry.
You can use crushed nuts or almonds as decoration.