Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Ładowanie tła Ładowanie tła

Wybierz kategorie słodkich przepisów:

Blogerka poleca

Pobierz przepis

Tropikalne lody z mascarpone

Czas wykonania Czas wykonania dłużej
Stopiń trudności Stopień trudności Łatwy
Ocena Ocena
Uwielbiamy domowe lody, a te, które są do przygotowania „na szybko”, kochamy nad życie! Mrozimy więc owoce, aby je później zmiksować ze śmietanką lub, tak jak w tym przypadku, używamy mascarpone i dodajemy do niego ukochane smaki. Dziś stawiamy na mango i marakuję, ale w ten sposób możecie je przygotować także z truskawkami czy malinami. Takie lody przygotujecie w kilka chwil. Są obłędnie kremowe i pyszne, spróbujcie!

Składniki

  • 3 łyżki cukru pudru Cukier Królewski

    3 łyżki cukru pudru Cukier Królewski

  • 200 g mascarpone

    200 g mascarpone

  • 4 marakuje

    4 marakuje

  • 1 mango

    1 mango

Przygotowanie

Krok 1
Mascarpone przekładamy do miseczki i dodajemy cukier puder – ucieramy na gładką masę.
Krok 2
Marakuję kroimy na pół, łyżeczką wyjmujemy sok z pestkami, dodajemy do mascarpone z cukrem i mieszamy.
Krok 3
Mango obieramy, miksujemy na puree i dodajemy do pozostałych składników. Całość mieszamy.
Krok 4
Tak przygotowanym serkiem napełniamy foremki do lodów i mrozimy do całkowitego zamrożenia. Smacznego!