Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Ładowanie tła Ładowanie tła

Wybierz kategorie słodkich przepisów:

Wasze przepisy

Pobierz przepis

Napój arbuzowo-lawendowy z nutką mięty

Czas wykonania Czas wykonania 30 min
Stopiń trudności Stopień trudności Średni
Ocena Ocena
Przepis Edyty Dias - finalistki konkursu Orzeźwiająca Słodycz

Składniki

  • odrobina cukru trzcinowego Cukier Królewski

    odrobina cukru trzcinowego Cukier Królewski

  • limonka

    limonka

  • cytryna

    cytryna

  • gałązka lawendy

    gałązka lawendy

  • arbuz

    arbuz

  • świeża mięta

    świeża mięta

Przygotowanie

Sposób przyrządzenia:
Zagotowujemy trochę wody około pół szklanki i wrzucamy gałązkę lawendy. Gotujemy przez ok. 15 minut, przecedzamy i zostawiamy do ostygnięcia wodę lawendowa. Arbuz (pokrojony w kostkę z usuniętymi pestkami) i świeżymi listkami mięty miksujemy blenderem, po czym przecieramy przez sitko. Dodajemy do tego sok z jednej limonki i połówki cytryny, odrobinę cukru trzcinowego Królewskiego do smaku, wodę lawendową i kostki lodu i voila!