Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Ładowanie tła Ładowanie tła

Wybierz kategorie słodkich przepisów:

Słodkości 18+

Pobierz przepis

Mojito

Czas wykonania Czas wykonania 5 min
Stopiń trudności Stopień trudności Łatwy
Ocena Ocena
Drink znienawidzony przez barmanów (ze względu na konieczność kucia lodu) i uwielbiany przez barowych bywalców (ze względu na smak). Jego prosta formuła sprawia, że bez przeszkód możemy się nim raczyć w domu – nie narażając się na gniew barmanki ;)

Składniki

  • 2 łyżki cukru trzcinowego drobnego Cukier Królewski w kartonie z zakrętką

    2 łyżki cukru trzcinowego drobnego Cukier Królewski w kartonie z zakrętką

  • 40 ml białego rumu

    40 ml białego rumu

  • 1-2 limonki

    1-2 limonki

  • kilka liści świeżej mięty

    kilka liści świeżej mięty

  • woda gazowana lub Tonic

    woda gazowana lub Tonic

Przygotowanie

Etap 1
Do wysokiej szkalnki wrzucić pokrojoną w ćwiartki limonkę, kilka listków mięty oraz wsypać 2 łyżki cukru trzcinowego. Wszystkie skladniki wygnieść muddlerem, aż limonka puści sok. Wlać rum biały.
Etap 2
Do szklanki z wymieszanymi składnikami wsypać kruszony lód i dolać wody minetalnej gazowanej lub Tonic.