Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Ładowanie tła Ładowanie tła

Wybierz kategorie słodkich przepisów:

Słodkości 18+

Pobierz przepis

Malinówka

Czas wykonania Czas wykonania 1 godz
Stopiń trudności Stopień trudności Średni
Ocena Ocena
Gdyby Balladyna żyła obecnie, nie musiałaby posuwać się do podstępu i wykradać owoców swej siostrze. Maliny kupić można w każdym warzywniaku. Smaczne są w każdej postaci, także tej płynnej i procentowej ;)

Składniki

  • 1 1/4 kg cukru białego Cukier Królewski

    1 1/4 kg cukru białego Cukier Królewski

  • 2 l malin

    2 l malin

  • 1 l spirytusu 96%

    1 l spirytusu 96%

  • 1 l przegotowanej wody

    1 l przegotowanej wody

Przygotowanie

Etap 1
Maliny zalać syropem z cukru i wody.
Etap 2
Wlać spirytus, zakorkować, odstawić na 2 tygodnie.
Etap 3
Kiedy owoce osiądą na dnie, nalewkę zlać do butelek i zakorkować.
Etap 4
Przechowywać w ciemnym miejscu 8–10 miesięcy.