Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Ładowanie tła Ładowanie tła

Wybierz kategorie słodkich przepisów:

Domowa spiżarnia

Pobierz przepis

Kompot z brzoskwiń

Czas wykonania Czas wykonania 50 min
Stopiń trudności Stopień trudności Łatwy
Ocena Ocena
Już aksamitna skórka brzoskwini jednoznacznie wskazuje, że jest to owoc inny niż wszystkie. Działa na każdy ze zmysłów. Równie dobra w każdej z postaci. Na co macie ochotę dzisiaj? Może kompot...

Składniki

  • 35 dag cukru białego Cukier Królewski

    35 dag cukru białego Cukier Królewski

  • 1 kg brzoskwiń

    1 kg brzoskwiń

  • 0,4 l wody

    0,4 l wody

  • kilka goździków

    kilka goździków

Przygotowanie

Etap 1
Brzoskwinie umyć, oberwać ogonki, zanurzyć na moment najpierw w gorącej, a potem w zimnej wodzie.
Etap 2
Zdjąć skórkę, wyjąć pestki, ułożyć w słoikach.
Etap 3
Wodę zagotować z cukrem i goździkami.
Etap 4
Gorącym syropem zalać owoce i pasteryzować 20 - 25 minut w zależności od wielkości słoików.