Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Ładowanie tła Ładowanie tła

Wybierz kategorie słodkich przepisów:

Wasze przepisy

Pobierz przepis

Jagodowo-bananowy koktajl biszkoptowy

Czas wykonania Czas wykonania 5 min
Stopiń trudności Stopień trudności Łatwy
Ocena Ocena
Przepis Agaty Bielickiej - finalistki konkursu Orzeźwiająca Słodycz.

Składniki

  • 2 i 1/2 łyżeczki drobnego cukru do wypieków Cukier Królewski

    2 i 1/2 łyżeczki drobnego cukru do wypieków Cukier Królewski

  • 1/2 szklanki jagód

    1/2 szklanki jagód

  • 1/2 banana

    1/2 banana

  • 1/2 szklanki zimnego mleka

    1/2 szklanki zimnego mleka

  • 4 okrągłe biszkopty

    4 okrągłe biszkopty

Przygotowanie

Sposób przyrządzenia:
3 biszkopty kruszymy. Dodajemy jagody, pokrojonego w plasterki banana, cukier oraz mleko. Wszystko rozdrabniamy blenderem na płynny, gładki koktajl. Dodatkowo 1/2 biszkopta wkruszamy do koktajlu (żeby był bardziej "ciasteczkowy"), pozostałą połówką możemy udekorować szklanki umoczone w wodzie z cukrem.