Ta strona używa cookies

Ze względu na ustawienia Twojej przeglądarki oraz celem usprawnienia funkcjonowania witryny www.cukier-krolewski.pl stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony www.cukier-krolewski.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zatem zgodę na ich używanie tzn. na zamieszczanie cookies na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz to zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji w Polityce Cookies.

 
 
 
 
Ładowanie tła Ładowanie tła

Wybierz kategorie słodkich przepisów:

Wasze przepisy

Pobierz przepis

Imbirowa lemoniada

Czas wykonania Czas wykonania 40 min
Stopiń trudności Stopień trudności Średni
Ocena Ocena
Przepis Katarzyny Seaszuk - finalistki konkursu Orzeźwiająca Słodycz

Składniki

  • 1/2 szklanki Cukru Królewskiego

    1/2 szklanki Cukru Królewskiego

  • rozmaryn

    rozmaryn

  • 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny

    1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny

  • 1 łyżka pokrojonego w plasterki świeżego korzenia imbiru

    1 łyżka pokrojonego w plasterki świeżego korzenia imbiru

  • 5/6 szklanek zimnej wody z lodówki

    5/6 szklanek zimnej wody z lodówki

  • lód w kostkach

    lód w kostkach

  • cytryna lub limonka pokrojona na plasterki

    cytryna lub limonka pokrojona na plasterki

  • liście mięty

    liście mięty

Przygotowanie

Sposób przyrządzenia:
Do dzbanka z wodą przelać wyciśnięty sok z cytryny, dodać cukier i wymieszać. Następnie dodać pokrojony w plasterki imbir, liście mięty i rozmaryn. Wstawić do lodówki na minimum 30 minut, aby smaki się połączyły. Przed podaniem dodać kostki lodu i plasterki cytryny lub limonki.